Değişim sürüyor, bizi izlemeye devam edin... 
  • ANA SAYFA

• ŞİİR

• ÜYE SAYFASI

• FORUMLAR

• GALERİ

• E-KART

• HABERLER

• İLETİŞİM

• YARDIM

•  16 Mayıs 2008 Cuma Saat: 11:04

Sizinle beraber bu sayfaları dolaşan 180 ziyaretçi var.
     ŞİİR EVİM FORUM 

Tüm Tartışmalar >> 

Forum Ana Sayfa
      - Arama
      - Tüm Kategoriler
      - Yeni Tartışmalar
      - Yaşam
      - Güncel
      - Bilim
      - Edebiyat
      - Kültür-Sanat
      - Müzik
      - Serbest Kürsü
      - Sevginizi İlan Edin
      - Şiir Evim
      - Mavi Salon
     Tüm Tartışmalar
     Serbest Kürsü
     Edebiyat
     Mavi Salon
     Forum Yazılarım
     Sevginizi İlan Edin
     Yeni Tartışma Aç
     Kimler Bağlı?

Tartışma Arama

Üye: semiramis

İzmir / Türkiye
    Bayan, 51
    Forum Mesajları: 9

Kategori: Güncel

Yazıcı Versiyonu Arkadaşına Gönder

11.11.2005 16:26 tarihinde eklendi, 564 kişi tarafından okundu.
    Konu: KADININ KATI

KADININ KATI

Bir erkeğin düşünsel yeteneği, estetik birikimleri ne olursa olsun,hayatta durduğu kat, içine doğduğu kattır,tanıdığı ilk kadının, annesinin onu bıraktığı kat.

Giyim zevkinin bulunmadığı bir bahçede doğduysanız, giyim zevkinin gelişmiş olduğu bir bahçeye sizi ancak bir kadın götürür.

Sofraların inceliklerle donatılmadığı bir katta doğduysanız, inceliklerin bulunduğu kata sizi götürecek olan da yine bir kadındır.

Birlikte olduğunuz kadın değiştiğinde, değişen yalnızca bir kadın değildir, hayatın neredeyse bütünü değişir.

Bir başka kata, bir başka bahçeye geçersiniz, orada her şey farklıdır. Dinlediğiniz müzik, okuduğunuz kitap, yediğiniz yemek, gittiğiniz yerler,buluştuğunuz arkadaşlar, hatta taktığınız kravat bile değişir.

Bir erkeği hayatın içinde kadınlar gezdirir, hayatın katları arasında kadınlar dolaşır.

Zevkli bir kadına rastlarsanız, zevkiniz,

Bilgili bir kadına rastlarsanız, bilginiz,

Esprili bir kadına rastlarsanız, espriniz,

Zeki bir kadına rastlarsanız, zekanız gelişir.

Yeni huysuzluklar, kaprisler, kavga nedenleri, acılar da öğrenirsiniz.

Hayat kutsal kitaplarda anlatıldığı gibi kat kattır. Kabil in asma bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir. Bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür.

Ve, bugün durduğunuz teras, seyrettiğiniz manzara, yaşadığınız hayat,yanınızdaki kadının terası, manzarası, hayatıdır.

Hayatın hangi katında durduğunuzu, yanınızdaki kadının durduğu kat belirler.

Hayatınız seçtiğiniz kadındır.

Kullanıcı İmzası:
    Zevkli bir kadına rastlarsanız bilginiz,zeki bir kadına rastlarsanız,zekanız gelişir.Hayat kat kattır.Babilin Asma bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir.Bir terastan bir terasa kadınlar sizi götürebilir.Ve bugün durdugunuz teras ,seyrettiginiz manzara,gördügünüz hayat yanınızdaki kadının terası,manzarası ve hayatıdır

Üye: Sinan Eldem

Bursa / Türkiye
    Bay, 28  

11.11.2005 22:24 tarihinde eklendi, 129 kişi tarafından okundu.
    Konu: Ynt: KADININ KATI

sevgili rana sanırım bugün yine ters tarafından uyanmış

evet onun Habil'in katili Kabil olmadığını biliyoruz ve sanırım bir yazım yanlışı, yazıda sözü edilen ise dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan Babil'in Asma Bahçeleri. Detaylı bilgi için lütfen http://www.yediocak.com/indexs/harikalar/babil.htm adresine bakınız. Sanırım (bir rivayete göre) Babil'i inşa ettiren şahsın ismini (semiramis) rumuz olarak kullanan kişinin yaptığı sadece bir yazım yanlışı olabilir...

kadınlara bu kadar değer verilmesini isterdim doğrusu ama ne zaman kadın kelimesi geçse benim aklıma ilkin Nazım Hikmet'in "soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen" kadınlarımız gelir...

içtenlikli yazısından dolayı semiramis'e teşekkür ediyor, rana hanımın konu hakkındaki derin bilgilerinden istifade edebilme ihtimalini ümit ediyorum

Kullanıcı İmzası:
    Sinan Eldem
    sinaneldem.com

İzmir / Türkiye
    Bayan, 51  

11.11.2005 23:03 tarihinde eklendi, 157 kişi tarafından okundu.

evet rana hanım cevaplamam kabil tabiki hemen cevaplıyorum..Sadece bir yazım hatası var orda ve alttada görmüş olmanız gerekirdi tanıtım yazımda babil yazıyor onun gözünüzden kactıgını sanmıyorum dikkatlisiniz
    Kullanıcı İmzası:
    Zevkli bir kadına rastlarsanız bilginiz,zeki bir kadına rastlarsanız,zekanız gelişir.Hayat kat kattır.Babilin Asma bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir.Bir terastan bir terasa kadınlar sizi götürebilir.Ve bugün durdugunuz teras ,seyrettiginiz manzara,gördügünüz hayat yanınızdaki kadının terası,manzarası ve hayatıdır

Üye: Sinan Eldem

Bursa / Türkiye
    Bay, 28  

11.11.2005 23:34 tarihinde eklendi, 128 kişi tarafından okundu.

diğer soruların muhatabı ben değilim
    Kullanıcı İmzası:
    Sinan Eldem
    sinaneldem.com

İzmir / Türkiye
    Bayan, 51  

12.11.2005 04:18 tarihinde eklendi, 93 kişi tarafından okundu.

sayın rana !!

İlk sorunuzu yanıtladım çünki bir yazım hatasını düzeltmek içindi.

Diger sorularınızı cevaplamıyorum ,sacma soruları cevaplıyamam...

Kullanıcı İmzası:

Üye: uzaklar_

İstanbul / Türkiye
    Bay, 28  

12.11.2005 15:09 tarihinde eklendi, 205 kişi tarafından okundu.
    Konu: Demet Hanıma..

Bütün gel-gitleri, kaprisleri, küçük şımarıklıkları, korkuları, şaşkınlıkları, hercailikleri, hayal kırıklıkları, aşkları, terk edilişleri, başarıları, başarısızlıkları, kurnazlıkları, saflıkları, çocuk ağızları, şirinlikleri, küçük yalanları, büyük itirafları, kocaman yürekleri ile kendi olmaya çalışan kadınları tanımak...

Bir kadını sevmekle baslar her şey ama, bir kadını tanımakla varılır hayatın sırrına. Bir kadını tanımaya soyunmak zor ama keyifli bir yolculuğa çıkmaktır. Dört mevsimi bir yürekte buluşturur, bu yüzden de sürekli şaşırtırlar. Sürprizlerin ardı arkası kesilmez. Zordur anlamak onları. Benzemek gerekir anlayabilmek için belki de! Kendi zekasını hatırlatanları sever, sevgisini göstermekten ürkmeyenleri, sürprizlere hazırlıklı olanları bir de. Muson yağmurları gibi yağarken, Sahra' da çöl fırtınası koparıp ardından güneş olup ısıtabilirler. Dedim ya bir dünyadır kadınlar, yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen...

Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla anlaşılır, hayatın sırrına ancak aşkla varılacağına. Sevgi arsızıdır kadın. Verdiğinden daha fazlasını isteme bencilliğini gösterecek kadar sevgi arsızı... Bu yanını doyurunca şımaracağından korkanlar, birlikte çoğalacaklarını bilmeyenlerdir. Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla kanat çırpılır özgürlüğün bütün maviliklerine. Kendine inananlara, aşka inananlara koşar. Hem yaman bir aşk avcısı, hem de
    engebeli yollarda koşmaktan bitap aşk yorgunudur kadın. Bir kadını sevmekle baslar her şey ama bir kadını tanımakla çıkılır keyifli serüvenlere. Hayatla dalga geçmesini bilir kadın, tıpkı kendiyle dalga geçmesini bildiği gibi. Ağız dolusu gülüşlere teslim olur. Bir kadını sevmekle başlar her şey ama bir kadını tanımakla tanık olunur
    tutkuların gücüne. Göze alandır kadın. Çekip gitmeyi, sahip olduklarından
    vazgeçmeyi, karşılık beklememeyi...

Mücadele eder, kızar, bağırır ama hep sever. Dedim ya bir dünyadır kadınlar, yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen... Yüreğini sevgiye açan ve sevmekten korkmayan bütün kadınlar gibi... Şimdi bir düşünün, kaç kadını değil bir kadını tanıyabildiniz mi bugüne değin? ? ?

Tanrı, kadınlara geçmişi ve geleceği, erkeklere ise yaşadığı günü armağan etti, kadınlar geniş bir zamana yayıldıkları için huzursuz, erkekler daracık bir zamana sıkıştıkları için anlayışsız olurlar biraz.......

Ahmet Altan.

Kullanıcı İmzası:

Nisan Yağmurları

'Nisan yağmurları mayıs çiçekleri getirir'
    Sen gittin.
    Yağmurlar yağdırdım gözyaşlarımla.
    Ama sen gelmedin.
    Mayıs çiçeklerinin geldiği gibi....

Yılmaz Keskin

Toplam 5 cevap.
    Ortalama: 10.0 (1 oy)
    Tartışma Değerlendirme:
    Okumaya değmez Okumaya değmez
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
     Okumaya değer Okumaya değer

• SiirEvim.com.. Hakkında | Yayın Hakkı Notu | Bilgilerin Gizliliği | Künye | Yardım | İletişim
  • Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece SiirEvim.Com'a aittir. Sitemizde yer alan şiirlerin telif hakları şairlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Sitenin görünümünü oluşturan sayfaların büyük bir kısmı diğer şiir/edebiyat sitelerinden (Antoloji.com, Siir.Gen.Tr, SiirDemeti.com vs..) alınmıştır ancak programlanması tamamen Sinan Eldem'e aittir.

Tüm Hakları Saklıdır Şiir Evim 1999 - 2007 © Sinan Eldem
    Sayfa 0.399 saniyede yüklendi.

Google

Sevgi Bahcesi Toplist Web Hosting Hiz