Değişim sürüyor, bizi izlemeye devam edin... 
  • ANA SAYFA

• ŞİİR

• ÜYE SAYFASI

• FORUMLAR

• GALERİ

• E-KART

• HABERLER

• İLETİŞİM

• YARDIM

•  16 Mayıs 2008 Cuma Saat: 13:42

Sizinle beraber bu sayfaları dolaşan 298 ziyaretçi var.
     ŞİİR EVİM FORUM 

Tüm Tartışmalar >> 

Forum Ana Sayfa
      - Arama
      - Tüm Kategoriler
      - Yeni Tartışmalar
      - Yaşam
      - Güncel
      - Bilim
      - Edebiyat
      - Kültür-Sanat
      - Müzik
      - Serbest Kürsü
      - Sevginizi İlan Edin
      - Şiir Evim
      - Mavi Salon
     Tüm Tartışmalar
     Serbest Kürsü
     Edebiyat
     Mavi Salon
     Forum Yazılarım
     Sevginizi İlan Edin
     Yeni Tartışma Aç
     Kimler Bağlı?

Tartışma Arama

Üye: Onur Çağlar

İsviçre
    Bay, 45
    Forum Mesajları: 69

Kategori: Edebiyat

Yazıcı Versiyonu Arkadaşına Gönder

20.6.2006 23:39 tarihinde eklendi, 350 kişi tarafından okundu.
    Konu: Yanlışsın !

Üçüncü milenyumu altı geçe insanlığın en tehlikeli kitle imha silahı, [bildiğim kadarıyla] hidrojen bombasıdır. Bilmem kaç megatonluk dinamite eşdeğer bir patlamayla yüzbinlerce insanı anında öldürüyor!
    Japonya'ya baksanıza...
    1945 yılının teknoloji ürünü ve üstelik atom bombasıydı o! Daha ikinci milenyum bitmemişti bile...
    Bilimsel ve teknolojik gelişme hızını da bir düşünsenize!
    Onurlu bilim insanları, üçüncü dünya savaşını nükleer silahlarla yapmamız durumunda dördüncü dünya savaşını [ eğer çok şanslıysak! ] taş ve sopalarla ancak yapabileceğimizi bas bas bağırıp duruyor!
    Atom bombasının atılmasını sağlayan nedenin özünde 'Yanlışsın! ' şeklinde itiraz vardı.
    Şimdi üçüncü milenyuma girdiğimiz gibi bir de 6 geçiyor!
    Varın düşünün gayrı!

İsrail'in Filistin'e girmesini sağlayanın da, bugün ABD'nin Irak'a hergün yüzlerce 'demokrasi' götürmesini sağlayanın da kökeninde 'Yanlışsın! ' sözcüğü vardı. Bir taraf karşısındakine 'Yanlışsın! ' deyince insanların ve doğanın 'yanlışlıkla' yokedildiğini görmüyor muyuz her gün?
    Ülkeler özgülünde de böyle değil mi?
    Bir taraf bir şey yapıyor, diğer taraf ona 'Yanlışsın! ' deyince kıyamet kopuyor ve Türkiye'den Guatemala'ya, Ruanda'dan Çeçenistan'a, Kongo'dan Fransa'ya kadar dünyanın her tarafında baharlar 'yanlışlıklarla' zemheri gecelerini kuşanmıyor mu?

-Sen ne biçim insansın yaa? ! Beni savunacağın yerde gitmiş kimi savunuyorsun? Bana 'Yanlışsın! ' diyorsun! Zaten bu ilişkinin sürmeyeceği baştan belliydi, baştaaannn!
    -? ? ? ! ! ! !

Canımıza ciğerimize, eşimize dostumuza da söyleyemeyiz bu sözü.. Sevdiğimize bile söyleyemeyiz. Ne aşk kalır, ne meşk! Oğlumuza, kızımıza, anamıza, babamıza da söyleyemeyiz. Ebeveynlerimiz evlatlıktan, biz de onları ebeveynlikten siler atarız hemen! Yazılı yasa olarak değil, ama pratik olarak insanlığın ürettiği yeryüzünün en güçlü yasasıdır 'Yanlışsın! ' yasası...

Geçmişteki tüm olumsuzluklara bu sözcük neden olmuştu, şimdiki olumsuzlukları bu sözcük yaratmıştır, gelecekteki tüm olumsuzlukları da bu 'Yanlışsın! ' sözcüğü üretecektir. İnsanlığın, tüm güzelliklerin, doğanın.... yaşamın baş belası bir sözcük bu lanet olası 'Yanlışsın! ' sözü! . Bundan kurtulmak gerekir. Eğer bu sözcükten 'kurtulabilirsek', bu sözcüğü HAZMEDEBİLİRSEK bütün olumsuzluklardan kurtuluruz demektir.

Ama kurtulamadık gitti!

Yolda yürürken başınıza dev bir meteorun düşmesini istemiyorsanız kimseye 'Yanlışsın! ' demeyin.

Dostlukla...

24 Nisan 06

Kullanıcı İmzası:
    Paylaşımların güneş gibi gökyüzünde parladığı yarınlara söz verenler, merhaba

Üye: seraaa

İzmir / Türkiye
    Bayan, 25  

Kategori: Edebiyat

Yazıcı Versiyonu Arkadaşına Gönder

15.12.2007 19:05 tarihinde eklendi, 54 kişi tarafından okundu.
    Konu: Ynt: Yanlışsın !

bi saniye ,yanlış olan kim?ben ,sen?veya herkes....
    benim doğrum,hapishanedeki insanlara sökmüyordur,veya ben onlara göre yanlışımdır.
    veya şu an birilerine işence yapan insanlara bi sorun.savaşlarda esirlere ne tür muamele edenlere=
    abi biziz doğru.buralara kadar geldik diye amerikelı askerlerin konuşmalarını duyacaksın.
    ama çeneleri bağlı esirlerin yürek dağlayan feryatarını duyamıyacaksın,çünkü bağlı ağızları.
    yanlış olan ne peki ?diye soracaksın bir akşam.her şeyden uzaklaşıp,boş kaldığın bir zaman...
    nedenini bulmaya çalışacaksın,sesin çıkmıyacak.
    anlıyacaksın yanlışın ne olduğunu.
    o zaman da son nefesini vermiş olacaksın.

Toplam 1 cevap.
    (Puan verilmemiş)

Tartışma Değerlendirme:
    Okumaya değmez Okumaya değmez
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
     Okumaya değer Okumaya değer

• SiirEvim.com.. Hakkında | Yayın Hakkı Notu | Bilgilerin Gizliliği | Künye | Yardım | İletişim
  • Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece SiirEvim.Com'a aittir. Sitemizde yer alan şiirlerin telif hakları şairlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Sitenin görünümünü oluşturan sayfaların büyük bir kısmı diğer şiir/edebiyat sitelerinden (Antoloji.com, Siir.Gen.Tr, SiirDemeti.com vs..) alınmıştır ancak programlanması tamamen Sinan Eldem'e aittir.

Tüm Hakları Saklıdır Şiir Evim 1999 - 2007 © Sinan Eldem
    Sayfa 0.839 saniyede yüklendi.

Google

Sevgi Bahcesi Toplist Web Hosting Hiz