İşsizlikten bunalan baba, eşini ve çocuklarını rehin alarak sorununa çare bulmaya çalışıyor. Olaya tanık olan birkaç kişi var evin etrafında. Kendi aralarında bile konuşmadan, alık alık babaya ve rehinlerine bakıyorlar. Kısa bir süre sonra polisler geliyor. Polisleri gören kişiler de polislerin peşinden geliyor. Evin etrafı gittikçe kalabalıklaşıyor.
Polisler, eşini ve çocuklarını rehin alan adamı iknaya çalışıyorlar. İş bulmada yardımcı olacakları sözünü veriyor polisler. Adam silahını bırakıyor. Polisler sorgulamak üzere adamı kelepçeleyip arabaya doğru götürürken kalabalık birden hücum emri verilmiş asker gibi saldırıyor adama, polisler zor bela adamı koruyorlar. Öyle ki, hıncını[? ? ] alamayanlar polis aracına rehin alan baba niyetine tekmeler, yumruklar indiriyor!
Kuru kalabalığın sessizliğini bir kükreyiş yırtıyor:
- Ulan şerefsiz! İnsan hiç karısını, çocuğunu rehin alır mı lan, vicdansız! ! Senin ben ananı avradını... e mi namussuz, ahlaksız seni! ! Karını, çocuğunu rehin alacağına iş arasana! !
Ben:
-? ? ? ? ? ! ! ! ! !
Bir grup öğrenci, bilimin tepesinde " Demokles'in Kılıcıgibi sallanıp duran YÖK'ü protesto ediyor. Karşıt görüşteki öğrenciler ise protestocuları aralarına alıp tekme-tokat ve sopalarla bir güzel dövmeye başlıyorlar. Linç başlamak üzere.. Güvenlik araya giriyor, linç girişimi duruyor; olayların yatışmasından sonra linç girişiminde bulunan öğrenciler kendi aralarında sohbet ediyorlar:
- Devlet düşmanı hain bunlar abi yaa! Ama Allah için, iyi benzettik değil mi? Polislere dua etsinler!
- Bunlar uşak yaa, zavallı maşa bunlar. Yok " Kahrolsun YÖK! "müş de, yok bilmem neymiş de...
Bir üçüncüsünün derdi başkadır:
- Vizelerden sunumlara, kitaplardan harçlara kadar her şey daha da ağırlaşmış. Rektörlüğün açıklamasını okudunuz mu? Son sınıftayım ama galiba okulu bırakacağım, gücüm yetmiyor artık.
Ben:
-? ? ? ? ? ! ! ! ! !
İki futbol takımı sahada...
Düdük ile maç başlıyor. Rakibe yönelik sert hareketi burnunun dibinde olduğu halde göremeyen hakem, ofsayttan atılan golü de geçerli sayınca olanlar oluyor: Sandalyelerin yerlerinden sökülüp sahaya atılmalarını küfürler takip ediyor. Sonra taraftarlar birbirlerine giriyorlar. Güvenlik araya giriyor. Birbirlerini linç girişiminde bulunarak yiyemeyen topluluk, birbirlerinden uzak kalınca slogan atmaya başlıyor:
-Ya Allah, bismillah, Allah-u ekber!
Diğer taraf bunlardan geri kalır mı? Kalmaz. Onlar da başka bir sloganla karşılık veriyorlar:
-Şehitler ölmez, vatan bölünmez!
Ben:
-? ? ? ? ? ! ! ! ! !
Başbakan, kendi hükümetleri döneminde enflasyonun düştüğünü, işsizliğin azaldığını, daha güvenilir bir toplum oluşturulduğunu anlatıyor televizyon kanallarında.
Ben:
-? ? ? ? ? ! ! ! ! !
[*] KRİLİNÇ: Kriz geçirdiği için şuursuzlaşarak rasgele saldıran ve bunu yöneldikleri linç girişimleriyle gösteren bir toplumu betimleyen bilimsel bir kavram olup olmadığını bilmediğim için, bu durumu yansıtma adına " Krizve " Linçsözcüklerini birleştirerek uydurduğum bir sözcüktür.
Her zaman " öztürkçecileruyduracak değil ya

Kullanıcı İmzası:
Paylaşımların güneş gibi gökyüzünde parladığı yarınlara söz verenler, merhaba