Değişim sürüyor, bizi izlemeye devam edin... 
  • ANA SAYFA

• ŞİİR

• ÜYE SAYFASI

• FORUMLAR

• GALERİ

• E-KART

• HABERLER

• İLETİŞİM

• YARDIM

•  16 Mayıs 2008 Cuma Saat: 11:13

Sizinle beraber bu sayfaları dolaşan 179 ziyaretçi var.
     ŞİİR EVİM FORUM 

Tüm Tartışmalar >> 

Forum Ana Sayfa
      - Arama
      - Tüm Kategoriler
      - Yeni Tartışmalar
      - Yaşam
      - Güncel
      - Bilim
      - Edebiyat
      - Kültür-Sanat
      - Müzik
      - Serbest Kürsü
      - Sevginizi İlan Edin
      - Şiir Evim
      - Mavi Salon
     Tüm Tartışmalar
     Serbest Kürsü
     Edebiyat
     Mavi Salon
     Forum Yazılarım
     Sevginizi İlan Edin
     Yeni Tartışma Aç
     Kimler Bağlı?

Tartışma Arama

Üye: Ali GÜNDÜZ Gündüz yayınevi

Ankara / Türkiye
    Bay, 47
    Forum Mesajları: 9

Kategori: Güncel

Yazıcı Versiyonu Arkadaşına Gönder

27.12.2006 12:51 tarihinde eklendi, 379 kişi tarafından okundu.
    Konu: www.siirevim.com ANAYURT GAZETESİNDE TANITILDI

bu pazar günü ANAYURT GAZETESİNDE ve sitelerde sitemiz tanıtıldı.
    EDEBİYAT DÜNYASI
    Ali GÜNDÜZ

gunduzkitabevi@gmail.com

TÖRE EDEBİYATI
    Televizyon ve gazetelerde sürekli töre ile ilgili haberler okuyoruz. İnsanların çıkarı veya cahilliliği ile yaptıkları her tür kötü haberi " Töre Cinayetiolarak verip, bu kötü olayları töre diye benimsetilmeye çalışılıyor. Bazı cahil kafalar da " bu töreymiş " diye kendi sosyal hayatında uyguluyor. Bu tip kötü olayların töre ile ilgilisi olmadığını, sadece çıkar ve cehaletten ibaret oluduğunu vurgulamamız gerekir. Bir Töre edebiyatıdır gidiyor.
    Önce törenin tanıma bakalım: " Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, göre¬nek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tu¬tulan yolların bütünü, âdet". Başka bir tanıma göre de " Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adaptır.
    Törenin tanımı bu şekilde doğru aldığımıza göre, cehalet veya şahsi çıkarlarla " Töre böyle emrediyordiye yanlış sunulan cinayet ve davranışların önüne geçmek gerekir. Bir kere törenin kanuna, dini ve milli değerlere dayanması gerekir. Kanuna, dini ve milli değerlere uygun olmayan hiçbir şey töre olamaz.
    Örnek vermek gerekirse, 14 yaşındaki bir kızı, 60 yaşındaki bir adamla evlendirmeye töre diyemeyiz. Resmen kızını başlık parası adı altında para karşılığı vermektedir. Bir aile kızını istemediği biriyle zorla evlendiriyor. Bu dinen veya kanunen nikah bile sayılmaz. Çünkü zorlama vardır. Bu da töreye uygun bir durum değildir. Ama cehalet ve insanların çıkarları, malesef istedikleri şeyleri töre diye kabule zorluyor. Kadın dövmeyi nasıl töre diye kabul ettirebilirsiniz? Bilakis acizliğin bir ifadesidir. Ağalık sistemi de böyledir. Dinimizde ve milli değerlerimizde " Kula kulluk olmadığına görenasıl ağalık töre olabilir?
    Devletin, medyanın ve eğitim kurumlarının töre konusunu iyi vurgulamalıdır. Cehalletten ve insanların çıkarlarından meydana gelen olayların önüne ancak böyle geçilir. Roman, hikaye ve yazılarda töre konusu işlenirken de, bu duruma dikkat edilmelidir.

siirevim.com SİTESİ
    İnternette gezinirken siirevim.com sitesine rastladım. Gerçekten çok güzel bir site. Şairlerin hayatlarını ve şiirleri kaydetip, yazılarını paylaştıkları bir ortam. Şairlerin kendilerini tanıtmaları için böyle güzel sitelere mutlaka üye olmaları gerekiyor. Bu güzel siteyi de okurlarıma duyurmuş olalım.

HASAN HÜSEYİN YILDIRIM' IN HAYATI
    Hasaneyn mahlasını kullanan Gazeteci, şair ve yazar Hasan Hüseyin Yıldırım, 1947 yılında Kayseri ilinin Develi ilçesinde doğdu. İlk Tahsilini yaptıktan sonra meslek hayatına başladı. 1967-69 yılları arası askerlik dönemi sonrasında 1970'de Fransa'ya, oradan Almanya'ya geçerek gurbet acısı ve hasretliği ile yanıp kavrulduğu dönemlerde yazmış olduğu ufak tefek şiirleri ile avunurken, 1980 yılında Peygamber Efendimizi rüya aleminde görüp elini öptükten sonra kendisinde (Hasaneyn Divanı) aşk hayatı başlamıştır.
    Allah'ın vermiş olduğu ilhamlar kalpte kaynayıp taşmaya başlayınca dilinden kalem aracılığı ile kağıtlara dökülmeye başlamıştır. Günden güne yanıp kavrulan gönlü ve ruhu şiir mısralarına dökülen mürekkep ile ancak serinleme imkanı bulabilmektedir.
    Avrupa'da yedi düveli gezip dolaştıktan sonra, 1984'te anavatanımız olan güzel Anadolumuza kavuşma sevgisi ve siz halkımız, kendisine ilham kaynağı olmuştur. O gündür bu gündür Hak'kın ve halkın yanında bazen şair, bazen ozan, bazen de yazar olarak kitaplarıyla huzurlarınıza çıkma imkanı bulup, sizlerle bütün eserlerini paylaşmaktan mutluluk duymaktadır.
    Şairin, Haseneyn Divanı kitabının 1.Cildini okuyunca çok beğendim. İlahi aşkla yanıp tutuşan bu büyük şairin, artık Develi / Kayseri sınırlarını aşarak, sesini tüm Türkiye duyurması gerektiğine inandığımdan, Haseneyn Divanı'nın 2.Cildini çıkardık. Sizleri bu büyük şairimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Bilindiği gibi kitabı Gündüz Yayınları içinde çıkmıştır.

KİTAP DÜNYASI
    1. Mersin'in Anamur İlçesinde ikamet eden Murat Nail Güneyli'nin ilk kitabı Acıyı Bıçak Kesmez Gündüz Yayınları arasında yeni çıkan kitaplardan. Şair kitabını daha sonra çıkarmayı hedefliyordu, ancak eşinin kanser olması nedeniyle eşinin tedavi ettirilebilmesi için kitap yayınını öne aldı. İnşallah bu kitabın katkısı olur. Şairin eşine Allah'tan acil şifalar diliyorum. Şiir kitabı 96 sayfadan oluşuyor. Şair şiirlerinde iddialı. Aşk, hasret, dostluk ve sevgi üzerine nefis şiirleri bulunmaktadır. Şairimize sahip çıkacağınıza eminim. Anamur Belediye Başkanı şaire her tür imkanı sunduğu için, buradan teşekkür ediyorum. Şairimiz haftanın şairi olduğu için aşağıda şiirini almıştık.
    2. Kayserili şair Hasan Hüseyin Yıldırım nam-ı diğer Aşık Haseneyn'in Gurbet şiir kitabı 2.cilt olarak Gündüz Yayınları arasında yeni çıktı. Daha önce Haseneyn Divanı olarak 1.Cildi Kayseri'de yayınlanmış ve bu köşede kitabın tanıtımı yapılmıştı. Şairin şiirleri çok beğenildiği için, artık Kayseri sınırlarını zorlaması gerektiğine inandığımızdan, 2.Cilt olan Gurbet'i Ankara'da yayınlamayı teklif ettik. Şair de olumlu karşılayınca bu kitap meydana geldi. Şair hakkında yukarıda hayatını ve edebi yönünü açıkladığımızdan, burada tekrar etmek istemiyoruz. Dini, milli ve sevda şiirleri ile dolu olan 96 sayfalık bu şiir kitabını çok beğeneceksiniz. Gurbet Yolu şiirinden bir kıta alarak, gurbet gezelim:
    Şu gurbetin yolları uzar da gider
    Düşmüş garip yola tozar da gider
    Genç ömrü ne yazık eyledim heder
    Dertlerim kalbime yazar giderim.
    3. Ankaralı şairimiz Mustafa Kaya'nın Çukur şiir kitabı yine bir Gündüz yayını olarak yeni çıktı. Öğretmen şairimizin felsefi ve eğitim ağırlıklı olan sevda ve sevgi üzerine yazılmış nefis şiirlerinden oluşuyor. 112 sayfalık nefis bir kitap. Şiire yeni bir bakış açısı getiren öğretmen şairimizin iddilalı olduğu hemen göze çarpıyor. Edebiyatımızda iz bırakacağına inanıyoruz. Başarısı elbette okurun sahip çıkmasına bağlı. Yolun açık olsun şair. Çukur şiirinden birkaç mısra almadan geçmek olmaz:
    Herşey boşalıyor etrafa pis kokular eşliğinde
    Dünya demişler adına koskoca bir çukur
    Avuç içi kadar yakın göz bebeği kadar uzak
    .....Görüyorum.
    4. Kars'ın Kağızman ilçesinde sessiz ve sakin bir ozanımız olan Samihi nam-ı diğer Abdurrahim Tepe'nin Çöz Beni şiir kitabı Gündüz yayını olarak 112 sayfa yeni çıktı. Araştırmacı yazar Sait Küçük' ün büyük araştırması sonucu hazırladığı bu dev eseri size sunmakla bahtiyarız. Zira halk şairlerine hayatta iken sahip çıkmak gerekiyor. Sait Küçük dostuma bu bakımdan ne kadar teşekkür etsem azdır. Çünkü Samihi gibi bir ustayı edebiyat dünyasına kazandırmak büyük bir hizmettir. Gündüz Yayınevi olarak bundan gurur duyuyoruz. Çöz Beni şiirinin son kıtasını alalım:
    Samihi'yim başlayalım evrada
    Yaşayalım bu üç günlük dünyada
    Gurur kibir zillet çıksın arada
    Çok incitti seviyesiz söz beni
    5. Milli Eğitim Bakanımız sayın Doç.Dr. Hüseyin Çelik'in Görenlerin Gözü İle Van'da Ermeni Mezalimi kitabı Cedit Neşriyat tarafından 216 sayfa olarak yayınlanmış dev bir araştırma kitabı. Kitabın 3. baskısı yapılarak, belge ve resimlerle desteklenmiştir. İşte bu tip araştırma kitaplarına bugünlerde çok ihtiyacımız var. Ermeni iddialarına en güzel cevap bu olsa gerek. Tarihi kayıtlara göre Ermenilerin öldürdüğü Türk ve kürt sayısı 1.500.000 (bir milyonbeşyüz)' e yakındır. Genel Kurmay Başkanlığının resmi kayıtlara göre 650.000 (altıyüzellibin)'dir. Bütün bu çalışmaların resmi bir kitap ile ortaya çakırılıp, tüm dünyayaya duyurulması gerekir. Ancak Ermeni iddilarına böyle somut bir cevap verebiliriz. Kitap için web sitesi turkiyegunlugu.org.
    6. Şair ve yazarlar, Gündüz Yayınevinde buluşuyor. Bilindiği gibi Gündüz Yayınları antoloji.com ve kitapstore.com ‘da kitap bölümünde netten alabilirisiniz. Ayrıca gunduzkitabevi@gmail.com ‘dan isteyebilirsiniz. Şairlerimizin yeni şiirleri, internet sayfalarında yayınlanmaktadır. Tüm şair ve yazarları, zamanın en büyük tanıtım aracı olan interneti kullanmalıdır. Şiirleriniz ve yazılarınız anında tüm dünya tarafından okunsun.
    7. Sırada kitabı tanıtılacak şair ve yazarlar : Abdullah Akgün, Mustafa Çalık ve İdris Köylü. Gündüz Kitabevine tanıtım için gönderilen kitaplar, hiçbir ayırım gözetmeksizin pazar günleri gazetemizde tanıtılmaktadır. Gündüz Yayınevi şair ve yazarlarından; Lokman Ali Yavuz, Cemal Gören, Bişar Ulutaş, Fatih Çetinkaya, Münevver Düver, Ayşım Okudan, Kamber Bal veYaşar Akbaş'ın kitaplarından bazıları haftaya çıkmış olacaktır.
    HAFTANIN ŞAİRİ : MURAT NAİL GÜNEY
    Anayurt gazetesi ve antoloji.com ‘daki Dünya Şairler Birliği grubu tarafından haftanın şairi seçildi.

ACIYI BIÇAK KESMEZ
    Çiğ düşmüş bahar sabahlarıydı
    Ardımızda bıraktığımız,
    Boynumuzu bükmedi mi aşkım,
    Asırlardır yalnızlığımız.
    Yaşama tutunmadık mı beraber,
    Pırlantaydı umutlarımız.
    Lacivert fırtınalarda kaybolmadı mı
    Hasret dolu çığlıklarımız
    Acıyı bıçak kesmez gülüm;
    Boşuna hayat diye yaşadığımız...

Murat Nail Güney
    Anamur / Mersin

KİTAPLARDA BÜYÜK UCUZLUK
    Boyama kitapları ve binlerce kitabın bulunduğu kitap sergisi : 50 Krş. 3 KİTAP ALANA 1 YTL.
    ÖSS 50 Krş, OKS, ansiklopedi ve kitap sergisi 1 YTL.
    BİZE DANIŞMADAN KİTAP ÇIKARMAYINIZ.
    Ali GÜNDÜZ, pazar günleri Edebiyat Dünyası köşesi ile Anayurt Gazetesinde...
    GÜNDÜZ KİTABEVİ – SAHAF- YAYINEVİ
    Demet 7.Sokak no: 7/ b Y.MAH /ANK. 0312 3465457
    Şirket : Talatpaşa Bulvarı Çifteler Sk 7/A Doğumevi yanı Hamamönü/Ankara 0312 3630994
    Web : gunduzkitabevi.com.tr

Kullanıcı İmzası:
    1961’ de Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi A.Barak Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde,orta ve ticaret lisesini Kırşehir’de bitirdi. 2 yıl kur’an kursunda ve 3 yıl (Berlin) Almanya’da öğrenim gördü. Ankara Üniversitesi,Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi,Eski Türk Edebiyatı Bölümü 3.Sınıftan ayrıldı. Fakülte yıllarında DTCF’nin felsefe,psikoloji,sosyoloji ve tarih derslerine fahri olarak devam etti. Asker dönüşü Anadolu Üniversitesi,İktisat Fakültesi, 4 yıllık iktisat bölümünden mezun olan Ali GÜNDÜZ, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Ali GÜNDÜZ, İslami ilimlerden edebiyata, felsefeden ekonomiye kadar çeşitli alanlarda kendini yetiştirdi. Sabah, Ufuk,Türkiye,Zafer İslamın Gazetesi, Anayurt Gazetesi ve Ahi Edebiyatı dergisi ile 20’ye yakın gazete ve dergilerde başyazı, makale,roman,şiir ve fıkraları yayınlandı. Çeşitli gazete ve dergilerde müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. 1980 sonrası oligarşik ve ekonomik baskılara tepki olarak yayın hayatından çekildi. 3 yıl ücretli öğretmenlik yapan Ali GÜNDÜZ halen Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yöneticilik yapmaktadır.Şairimiz ilesam üyesidir.Yeni kurulan SİVRİ KALEMLER şiir,edebiyat ve kültür derneğinin kurucusudur. 13 üncü kitabı olan “Hasret “ şiir kitabı ile sanat hayatına tekrar dönüş yapan Ali GÜNDÜZ’ ün en büyük ideali sermaye temin ederek, yeni bir ekip ile sanat -edebiyat ve hikmet dergisi Uyanış’ ı çıkarmaktır. Şairimiz Anayurt Gazetesinde pazar günleri EDEBİYAT DÜNYASI adı ile yazı yazmaktadır. anayurtgazetesi.com şair,GÜNDÜZ KİTABEVİ YAYINLARI editörlüğünü de yapmaktadır. gunduzkitabevi.com.tr Bize danışmadan kitap çıkarmayınız. Ali GÜNDÜZ, pazar günleri Edebiyat Dünyası köşesi ile Anayurt Gazetesinde... GÜNDÜZ KİTABEVİ – SAHAF- YAYINEVİ Demet7.Sokak no:7/b Y.MAH.ANK.03123465457 Şirket : Talatpaşa Bulvarı Çifteler Sk 7/A Doğumevi yanı cebeci/Hamamönü/Ank. 0312 3630994 Web : gunduzkitabevi.com.tr

Toplam 0 cevap.
    Ortalama: 10.0 (2 oy)
    Tartışma Değerlendirme:
    Okumaya değmez Okumaya değmez
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
     Okumaya değer Okumaya değer

• SiirEvim.com.. Hakkında | Yayın Hakkı Notu | Bilgilerin Gizliliği | Künye | Yardım | İletişim
  • Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece SiirEvim.Com'a aittir. Sitemizde yer alan şiirlerin telif hakları şairlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Sitenin görünümünü oluşturan sayfaların büyük bir kısmı diğer şiir/edebiyat sitelerinden (Antoloji.com, Siir.Gen.Tr, SiirDemeti.com vs..) alınmıştır ancak programlanması tamamen Sinan Eldem'e aittir.

Tüm Hakları Saklıdır Şiir Evim 1999 - 2007 © Sinan Eldem
    Sayfa 0.877 saniyede yüklendi.

Google

Sevgi Bahcesi Toplist Web Hosting Hiz